TÜV, Almanca Technischer Überwachungsverein‘in kısaltmasıdır; bu, Teknik Muayene Derneği anlamına gelir. Bu dernekler, potansiyel tehlikeleri ve hasarları önlemek amacıyla teknolojileri, ürünleri ve sistemleri test eden, denetleyen ve onaylayan bağımsız şirketlerdir.
Almanya’daki Sanayi Devrimi sırasında, bir buhar kazanı kazasından sonra bağımsız bir teknik inceleme fikri ortaya çıkmıştır. O zamanlarda işgücüne daha fazla makine dahil edildiğinden, ekipman ve sistemlerin hem işçiler hem de tüketiciler için güvenli olduğundan emin olunmasına ihtiyaç vardı. TÜV bu suretle kazaları önlemek ve kusurları ortadan kaldırmak için ürünleri ve teknolojileri test etmek, gözden geçirmek ve düzenlemek için oluşturulmuştur.
Muhtemelen Avrupa’da en fazla otomobil güvenliği denetimleriyle tanınan TÜV şirketleri, enerji, altyapı, tıp, üretim, teknoloji ve tüketici ürünleri gibi birçok önemli endüstriyi de bakmaktadır. Başlıca kuruluşlar arasında TÜV SÜD, TÜV Rheinland, TÜV Nord, TÜV Saarland, TÜV Hessen ve TÜV Thüringen bulunmaktadır.
Dünya çapında bir güven ve kalite markası olarak tanınan TÜV sertifikası, bir ürünün, hizmetin veya sürecin güvenlik açısından test edilmesini, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzenlemelerin gerekliliklerine uygun olmasını sağlar. Tüketicilere, ürünün herhangi bir kusur veya potansiyel olarak tehlikeli maddeler için kapsamlı bir şekilde kontrol edildiğini garanti eder.
TÜV sertifikası alma sürecinin tamamı, birden çok adımı içeren kapsamlı bir yolculuktur. Her zaman yasal düzenlemelerin belirlenmesini, nitelikli eğitmenlerin değerlendirilmesini, metodoloji ve test yaklaşımının seçilmesini ve alanlarında uzman muayene görevlileri ile teftişlerin geliştirilmesini içerir.
TÜV Almanya’dan gelmiş olabilir, ancak marka damgası dünya çapında yeterlilik ve güvenilirliğin kanıtı olarak kabul edilmektedir. Bağımsız bir dernek olarak, konu test etme ve sertifikalandırma olduğunda tarafsız ve güvenilir bir otoritedir.
TÜV sertifikası almak, şirketinizin ürünlerinin güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşıladığı anlamına gelir. Bu, bayilere ve ortaklara sizinle ve tüketicilerle birlikte çalışma güvenini, ürünlerinizi kullanma konusunda gönül rahatlığı sağlar.
Her TÜV sertifikasının kendine özgü kimlik numarası vardır. İster kurumsal ister tüketici olsun, herhangi bir kişi, TÜV Rheinland veya TÜV SÜD olsun, belirli TÜV onaylayan kuruluştan çevrimiçi olarak ilgili sertifika numarasını, ürün modülünü veya lisans sahibini girerek test raporlarını, sertifika işaretlerini, doğrulama süresini görüntüleyebilir ve doğrulayabilir. Ürün veya çözümün kullanım için güvenli ve iyi kalmasını sağlamak için sertifika yılda bir veya iki kez rutin olarak denetlenir.
Tüketiciler trendler, teknoloji ve pazar uygulamaları hakkında artık daha aydınlar ve satın almalarını, süreçleri ve ürünlerinin içinde ne olduğu konusunda şeffaf olan şirketlerden yapmayı tercih ediyorlar. Şirketiniz ve hedef pazarınız arasındaki bu güveni kazanmak ve sürekli kılmanız esastır. Bu anlamda, TÜV sertifikası bu kalite, farklılık ve güvenilirlik damgasını elde etmenin önemli bir yoludur.
GS sertifikası dünya çapında bilinen ve tüketicilere güven veren bir markadır. GS Sertifikasının çıkış noktası ve ilk kullanım alanı Almanya olmasına rağmen, bütün Dünyada sanayicilerin (Almanya’ya ihracatı olsun ya da olmasın) ürünleri için sahip olmayı amaçladıkları bir marka haline gelmiştir.
GS, Sertifikalı Güvenlik (Tested Safety), Almanca “Test edilmiş Güvenlik” kelimelerinin kısaltılmışıdır. GS işareti, Alman GPSG, Alman Ürün ve Ekipman Güvenliği Yasasına dayanır. Başta Almanya ve Avrupa olmak üzere tüm dünyada tüketiciler seviyesinde tanınan ve kabul edilen bir ürün güvenliği onayıdır.
GS (Sertifikalı Güvenlik) bir Kalite onay sertifikası olup; kurumun denetimi ve ilgili ürünün uzman mühendisler tarafından, profesyonel laboratuvarlarda geçirdiği test ve deney süreçlerinin ardından GS sertifikası ile sertifikalandırılması işlemidir.
GS İşaretine ilişkin standartlar, Alman Standartlar Enstitüsü DIN (Deutscher Industrie Normenausschuss) tarafından derlenmektedir.
GS Almanca güvenlik sertifikası anlamına gelmektedir. 1977 yılında kurulmuştur. Gs işareti ce işareti ile uyumlu bir belgelendirmedir.
- GS testlerinde ürünün kişilerin sağlığına güvenliği açısından değerlendirilir.
- GS işareti aksine ce işareti zorunlu bir belgedir
Alman tüketiciler nezdinde çok olumlu bir etkisi vardır, bunun yanı sıra dünyada da kabul gören bir standarttır. GS işaretini taşıyan bir ürün minimum güvenlik koşullarını sağladığı varsayılır.
Genel olarak faydaları aşağıda maddeler halinde verilmiştir.
- Almanya ve Avrupa nezdinde kabul gören bir güvenlik ve kalite sembolüdür.
- Tüketicide güven ve kalite unsurunu çağrıştırdığından pazarlama avantajı sağlar
- Ürün sorumluluğu ile üreticilerin riskini en aza indirir.
- Yasal şartların da üzerinde bir standarttır.
- Güvenlik ve kaliteye vurgu yapar.
GS belgesi (Sertifikalı Güvenlik) Almanya çıkışlı olması rağmen, bütün dünyada endüstricilerin, mahsulleri için uygun bir isim durumuna gelmiştir. Tam teçhizatlı laboratuvarlarda gerçekleştirilen ayrıntılı güvenilirlik testleri, GS markasının müşteri tarafından bilinmesi ve itibar kazanmasını sağlamıştır. Tesis, teknoloji, verim anlayışı ve bunun gibi ön şartlar uygunsa, müracaatta bulunan organizasyon analiz edilir ve mahsullerin test işlemlerine geçilir. Test işlemleri büyük bir özenle gerçekleşir ve testlerden başarı ile geçen mahsuller belgelendirilir.
Masalar konut dışı alan için, güvenlik, stabilite ve yük özellikleri için test seviyesi 2 ile test edilmiştir.
TÜV sertifikası burada bulunabilir, konut dışı alanlar için GS sertifikası burada bulunabilir.
GS sertifikası burada bulunabilir .
Test seviyesi 2 olan GS sertifikası burada bulunabilir .